marți, 19 ianuarie 2016

În vizită la televiziune

Un grup de elevi ai școlii noastre a vizitat astăzi sediul televiziunii locale Intermedia, pentru a vedea studiourile în care sunt realizate, editate și prezentate stirile și emisiunile TV.
 Copiii au fost încântați sa vada pe viu ceea ce vad zilnic la televizor, precum și pe realizatorii și prezentatorii pe care îi admiră. Ei au aflat și despre faptul că o știre trebuie să respecte niște reguli simple: informațiile prezentate trebuie sa fie corecte, validate și complete, trebuie sa fie relatate obiectiv, clar și trebuie alese doar acelea care sunt relevante. De asemenea, este importantă și ordinea de prezentare a știrilor într-un jurnal, acestea fiind difuzate în ordinea importanței în raport cu publicul țintă.
Această activitate face parte din proiectul Erasmus+ Let Us Speak desfășurat de Școala Berchișești în parteneriat cu școli din alte trei țări, și are ca scop familiarizarea elevilor cu noțiunile elementare de media pentru a putea ei înșiși filma, redacta, edita și prezenta un grupaj de știri.
Mulțumim doamnei director și doamnei primar Violeta-Zenovia Țăran pentru ca au facut posibilă această excursie!

















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu